Kvasnice Lallemand LalBrew® Premium Voss Kveik Ale 11 g
Kvasnice Lallemand LalBrew® Premium Voss Kveik jsou norské svrchní kvasinky pro kveiky a farm ale. Ideální pro kvašení za vysokých teplot.
Kategorie: | Kvasnice pro vaření piva |
---|---|
Hmotnost: | 0.012 kg |
Kvašení: | Svrchní |
Norské pivovarské kvasnice LalBrew® Premium Voss Kveik Ale je kmen kvasnic pro svrchní kvašení vyšlechtěný v norské oblasti Voss SIgmundem Gjemesem v osmdesátých letech. Tyto kvasnice kvasí na velmí širokém rozmezí teplot od 25 °C do 40 °C. K prokvašení dochází již hruba během 2 - 3 dnů. Chuťový profil příliš nezáleží na teplotě kvašení a je spíš neutrální s lehkými náznaky ovoce, pomerančů a cutrusů. Kvasnice tvoří velké shluky a piva jsou tak velmi čistá.
Pivní styly: Kveik, norský Farm Ale
Teplota pro kvašení: 25 - 40 °C (idálně 35 - 40 °C)
Sedimentace: rychlá
Dávkování: 0,5 - 1 g/l mladiny (1 balení na 15-25 l mladiny)
Skladování: V suchu. V teplotě pod 4°C při skladování delším než 6 měsíců
Návod k použití: Kvasnice lze rozprášit přímo do mladiny vychlazené na zákvasnou teplotu.
Doporučuje však kvasnice rehydratovat a připravit před nalitím do mladiny: Kvasnice nasypeme na hladinu převařené vychladlé vody v misce. Po několika minutách hladinu pokryje jednolitá vrstva a část rehydratovaných kvasnic začne klesat ke dnu misky. Přilijeme do misky trochu mladiny. Díky tomu kvasnice navyknou mladině. Toto několikrát opakujeme zhruba co minutu. V mezičase doporučujeme mladinu provzdušňovat. Po cca 5 minutách nalijeme směs kvasnic, vody a mladiny do kvasné nádoby s mladinou opatřené kvasnou zátkou.
Vždy používejte pouze 100% čisté nádoby a nástroje, aby nedošlo ke kontaminaci díla.
Země původu: Rakousko
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.